O se tala'aga puupuu o le napekini lafoa'i

E tusa ai ma tala fa'aleaganu'u na maua, o "diapers" na faia talu mai le taimi o tagata anamua.A uma mea uma, o tagata anamua sa tatau ona fafagaina a latou pepe, ma a uma ona fafagaina, e tatau ona latou foia le faafitauli o le nofoa o pepe.Peitaʻi, e leʻi ano tele i ai tagata anamua.Ioe, e leai se tulaga faapena e gauai atu i ai, o le mea lea o mea o napekini e mafua saʻo mai le natura.

O mea e faigofie ona maua o lau ma pa'u.I lena taimi, sa lauolaola le vao, o lea e faigofie ai ona e faia ni mea se tele ma nonoa i lalo o le tootoo o le pepe.A'o tulituliloa e matua, tu'u le fulufulu o manu fe'ai ma fai ma "pa'u mimi pa'u".O matua fa'aeteete o le a aoina ma le loto i ai ni limu vaivai, fufulu ma fa'agogo i le la, afifi i laulaau ma tu'u i lalo o le papa'a o le pepe e fai ma vaiinu.

O lea la i le seneturi lona 19, na laki ai tina o le sosaiete i sisifo e faʻaaoga muamua napekini vavae mama na faʻapitoa mo pepe.O nei napekini e leʻi valiina, e sili atu ona malu ma manava, ma o le lapopoa e masani.Na tuʻuina atu foʻi e le au faʻatau oloa le aʻoaʻoga gaugau napekini, o se faʻatauga tele i le taimi.

I le vaitau o le 1850, na fa'afuase'i ona faia e le tagata pueata Alexander Parks se palasitika i se fa'ata'ita'iga fa'afuase'i i totonu o se potu pogisa.I le amataga o le 20th seneturi, o le mamafa o timuga na mafua ai ona fausia faʻafuaseʻi e Scott Paper Company i le Iunaite Setete se pepa faleuila ona o le le lelei o le teuina o se vaega o pepa i le taimi o felauaiga.O nei mea faʻafuaseʻi e lua na tuʻuina atu ai mea mataʻutia mo le Swede Boristel o loʻo fatuina napekini faʻaaogaina i le 1942. O le manatu o le mamanu a Boristel atonu e faʻapea: o napekini e vaevaeina i ni laupepa se lua, o le pito i fafo e faia i le palasitika, ma o le pito i totonu o se paʻu faʻafefe. faia i pepa faleuila.O le napekini muamua lea i le lalolagi.

Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faia e tagata Siamani se ituaiga o pepa alava, lea e faʻaalia i lona tino vaivai, manava ma le malosi o le vai.O lenei ituaiga pepa alava, na fa'aaogaina muamua i pisinisi, ua fa'aosofia ai tagata o lo'o taula'i i le fo'ia o le fa'afitauli o le fe'ai o le pepe e fa'aoga mea nei e fai ai napekini.O le ogatotonu o napekini o lo'o gaugau i le multilayer fiber cotton pepa, fa'amau i gauze, ma faia i pupuu, lea e latalata tele i foliga o aso nei.

O le kamupani fa'amama lea e fa'atauina napekini i lona uiga moni.Ua fa’aitiitia atili e le matagaluega a le R&D a le kamupani le tau o napekini, ma ua i’u ai ina fa’aaoga e nisi o aiga napekini lafoa’i ua le toe mana’omia le fufuluina o lima.

O le vaitau o le 1960 na molimauina le televave o le atinaʻeina o tekinolosi avanoa faʻapitoa.O le atinaʻeina o tekinolosi aerospace ua faʻaosofia ai foi le televave o le atinaʻeina o isi pisinisi faʻatekonolosi pe a foia le faʻafitauli o tagata vaalele e 'ai ma inu i fafo.E leai se tasi na fa'amoemoe e mafai e le va'alele fa'alelei ona fa'aleleia napekini o pepe.

O lea i le 1980s, na faia ai e Tang Xin, o se inisinia Saina, se napekini pepa mo le suti avanoa Amerika.O napekini taitasi e mafai ona mitiia e oo atu i le 1400ml vai.O napekini e faia i mea polymer, o lo'o fa'atusalia ai le tulaga maualuga o mea fa'atekonolosi i lena taimi.

talafou1


Taimi meli: Nov-09-2022